Windows 10 a jeho Creators Update

K dostání již od letošního dubna. Microsoft v loňském říjnu představil druhou velkou aktualizaci Windows 10 – Creators Update.

https://www.microsoft.com

Hráče zaujme především rychlejší komunikace mezi uživateli a lepší podpora pro hraní ve 4K. Celkově se zaměřuje na lepší podporu obohacené i virtuální reality. Potěší i nová možnost živých přenosů z her bez nutnosti používání dalšího doplňkového softwaru. Vyvolání herní nabídky lze provést jednoduše – použitím klávesové zkratky Win+G.

Usnadnění komunikace – Nově bude možnost vybrané kontakty umístit v podobě avatarů hned vedle hodin, na hlavní panel. Po kliknutí na vybraný kontakt se zobrazí nabídka komunikačních nástrojů. Komunikace bude probíhat přímo v daném okně, nebude nutné spouštět samotnou aplikaci. V této době bude podporována komunikace prostřednictvím Skypu a emailu včetně podpory SMS.

Barva tématu – Nyní si budete moci namíchat zcela libovolnou barvu ve vlastním míchači barev.

Groove Music Maker – Nástroj pro skládání vlastní hudby, nabízející řadu pokročilých funkcí.

3D pro každého – Slogan, pod kterým se ukrývá nový Microsoft Paint 3D, čili nové 3D malování. Ovšem s tehdejším malováním nehledejte žádnou podobnost. Se 3D se nebude počítat pouze v malování, existovat bude i mobilní aplikace, která z reálných objektů vytvoří objekty virtuální. 3D se stane též součástí balíku Office, k nalezení bude například v Powerpointových prezentacích.

Podpora Bluetooth GATT – Umožní podporu přenosu mezi nositelnou elektronikou a mezi zařízeními.

Úprava Centra akcí – Nově by mělo obsahovat upravenou grafiku jednotlivých oznámení, přepracovanou nabídku pro rychlý přístup, apod.

OneDrive – Zástupci souborů budou uloženi online. V PC uvidíte obsah uložený pouze v cloudu, nebude nutné ho mít fyzicky synchronizovaný na pevném disku. Stažení souborů proběhne až v případě, že s nimi potřebujete manipulovat, čímž dojde ke značnému šetření místa. Funkce byla dříve kvůli problémům odebrána, v Creators Updatu by se měla vrátit zpět.

Dle posledních informací přijde Creators Update podobně jako předešlé Anniversary Update v odlišných termínech pro telefony i počítače. V této době není zřejmé, jaké bude mít aktualizace pro telefony zpoždění.

http://www.trustedreviews.com

Michaela Hochmannová

Author Michaela Hochmannová

More posts by Michaela Hochmannová